Bouwtechnische keuringen in Helden:

Regio Peel en Maas, Limburg

Overweegt u de koop van een woning, appartement of bedrijfspand in Helden. Laat een uitgebreide bouwkundige keuring uitvoeren door DANO Vastgoedbeheer. Hierdoor krijgt u inzicht en zekerheid en helpt het u bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven. Door onze rapportage krijgt u ook meer inzicht van de kosten die u te wachten staan.

  • Conditiemeting woning/gebouw volgens NEN 2767
  • Onderzoek naar onder andere constructieve problemen, daklekkage, houtrot, vochtproblemen, houtworm, asbest, etc.
  • Bouwkundig rapport opstellen
  • Bouwkundig advies
  • Meeloop keuring
  • NHG-rapportage
  • Opleveringskeuring nieuwbouw

Wij voeren bouwkundige keuringen uit voor bedrijven én particulieren.

Op zoek naar Hypotheekadvies of Aankoop-Makelaar?

Maak gebruik van ons netwerk!

Laat uw keuringen uitvoeren door de specialist

Overweegt u de koop van een woning, appartement of bedrijfspand? Laat een uitgebreide bouwkundige keuring uitvoeren door DANO VastgoedBeheer. Hierdoor krijgt u inzicht en zekerheid en helpt het u bij de keuze van misschien wel één van de grootste aankopen van uw leven.

De duur van de keuring is afhankelijk van de grote van het gebouw en de staat van onderhoud. Belangrijk is echter dat u na afloop van de keuring weet wat koopt en waar u nog rekening mee dient te houden.

Belang bouwtechnische keuring

Een bouwkundige keuring wordt ook wel een bouwtechnische keuring genoemd. Het wordt ten zeerste aangeraden om een bouwkundige keuring uit te voeren wanneer u van plan bent om een woning of bedrijfspand te kopen of verkopen. Ook bij nieuwbouw huizen wordt het aangeraden. Bij een bouwkundige keuring wordt de bouwkundige staat van de gehele woning van binnen en buiten bekeken en worden eventuele mankementen achteraf voorkomen. Of het nu een woning betreft die pas 10 jaar oud is of het gaat om een woning die meer dan 40 jaar oud is of een monument. Iedere bouwperiode kent specifieke risico’s.

Achteraf is lastig

In de praktijk komt het vaak voor dat kopers na aankoop mankementen en gebreken tegenkomen, met soms hoge herstelkosten, die eenvoudig hadden kunnen worden voorkomen. Achteraf is het echter buitengewoon moeilijk om alsnog schade of zaken te verhalen. Vaak wordt dit geprobeerd door gebreken als ‘verborgen gebreken’ aan te duiden, maar een gebrek aan een woning wordt juridisch niet zomaar gezien als een verborgen gebrek. Als koper heeft u wettelijk een onderzoeksplicht waarbij u vooraf onderzoek moet (laten) uitvoeren zodat u zekerheid heeft over de bouwkundige staat van woning. Als verkopende partij geld een meldingsplicht waarbij u als verkoper vooraf kenbaar moet maken of er sprake is van eventuele gebreken aan de woning.

Veelgestelde vragen

Zijn de kosten aftrekbaar voor de belasting?

De kosten van een bouwtechnische keuring zijn in veel gevallen ook nog eens aftrekbaar voor de belasting, waardoor de netto kosten van een bouwkundige rapportage nog eens veel lager zijn. Een investering die de kosten zeker waard zijn. Niet alleen komt u veel sterker te staan in eventuele onderhandeling, maar voorkomt een bouwkundige keuring heel veel zorgen achteraf.

Als een gebrek niet is gemeld, wordt dit dan als verborgen gebrek beschouwd?

Als verkopende partij geld een meldingsplicht waarbij u als verkoper vooraf kenbaar moet maken of er sprake is van eventuele gebreken aan de woning. Echter wanneer de koper niet op de hoogte is van het gebrek betreft het geen verborgen gebrek. In speciale gevallen is echter non-conformiteit van toepassing. Dit houdt in dat de woning niet de eigenschappen bezit die de koper ervan mocht verwachen op bais van de koopovereenkomst. De verkopende partij had hiervan wel op de hoogte kunnen zijn.

Is een ontbindende voorwaarden voor noodzakelijke werkzaamheden verplicht?

Nee, als koper ben je niet verplicht ontbindende voorwaarden op te nemen in de koopovereenkomst. Het is echter niet verstandig deze te schrappen. Mocht de noodzakelijke herstel kosten onverwacht hoog uitkomen, heb je geen mogelijkheid om kostenloos de koopovereenkomst te ontbinden. De hoogte wordt gebruikelijk op €5000,- ingezet. 

Is een bouwkundige keuring verplicht?

 Als koper heeft u wettelijk een onderzoeksplicht waarbij u vooraf onderzoek moet (laten) uitvoeren zodat u zekerheid heeft over de bouwkundige staat van woning. Onze specialisten hebben kennis van zaken en weten uit ervaring waar ze moeten kijken.