Bespaar kosten en tijd met uw onderhoud en reparaties

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is niet altijd verplicht maar geeft u wel een goed inzicht over de verwachte kosten. Wij stellen dit niet alleen voor u op, maar voeren het ook voor u uit. Dat scheelt u een hoop regelwerk en het bespaart kosten. Ook uw reparaties voeren wij snel en vakkundig uit.Goed onderhoud is het halve werk

Bij DANO VastgoedBeheer zijn we voorstander van liever voorkomen dan genezen. Echter zijn we het met u eens dat onnodige vervanging weg gegooid geld is. Wat vaak beter elders besteed had kunnen worden.

Daarom hanteren we voor het goed onderhouden van uw eigendom het volgende stappenplan. Dit zorgt ervoor dat u op de juiste momenten de juiste investering maakt en dat uw financieel overzicht betreffende de grote kostenposten zo vroeg mogelijk zichtbaar zijn.

Welke type MJOP zoekt u?

Wij houden rekening met uw situatie en type gebouw. Daarom geven we u de keuze in 2 type MJOP's

1 Een MJOP op hoofdlijnen waarbij de hoofd elementen worden benoemd.

2 Een gedetaileerde MJOP waarbij de details zijn benoemd.

Opstellen 0-meting 

Bij het opstellen van een (duurzaam) meerjarenonderhoudsplan (D)MJOP beginnen we met een 0-meting volgens NEN 2767. Dit is een opname en conditiemeting van uw panden. 

Planning opmaken

 Aan de hand van de 0-meting maken we een planning van de uitvoering voor de werkzaam. Dit zodat u tijdig inzicht krijgt in welk onderhoud nodig is en wat de risico’s zijn als u dat uitstelt. Wij kunnen in overleg met u verschillende kwaliteits niveaus hanteren van uitmuntend tot matig. Het doel is de kwaliteit van uw onderhoud aan te passen op uw wensen wat weer voor een besparing kan zorgen op u kosten.

Tevens heeft u meer inzicht in de financieel uitgaven van de toekomst waardoor u beter kunt sturen op de bijdrage voor de onderhoudskosten zodat u op de juiste momenten voldoende geld in kast heeft voor de werkzaamheden uit te voeren.

Uitvoeren van het MJOP

In overleg met u maken we op basis van de planning een uitvoeringsplanning. U hoeft hiervoor dus niet zelf verschillende firma’s in te schakelen. Wij regelen dat, vragen ook offertes op en vergelijken deze. Dat scheelt u tijd en u krijgt de beste prijs. Wij werken uitsluitend met ervaren en betrouwbare partners. U heeft dus geen omkijken meer naar uw onderhoud. Afhankelijk van de uitgevoerde werkzaamheden zal er een oplevering plaats vinden.

Besparen en meer zekerheid

Om nog meer kosten te besparen kunnen wij u ook ondersteunen in het opstellen van een tender contracten ook wel preferred supplier genoemd. Dit zorgt voor beide partijen voor meer zekerheid. U kunt werkzaamheden periodiek vooruit plannen en bent ervan gegarandeerd dat de partijen op de juiste momenten het werk komen uitvoeren. De uitvoerende partij is verzekerd van periodiek werk waardoor de kosten gematigd worden. 

Uitvoeren ongeplande reparaties vastgoed

In elk gebouw zijn weleens ongeplande reparaties. Wij maken een inventarisatie hiervan en vragen offertes op bij verschillende bedrijven. Vervolgens maken we in overleg met u een planning voor de uitvoering van de reparatie. Uiteraard worden alle werkzaamheden door gerenommeerde en vakkundig partijen uitgevoerd. Afhankelijk van de werkzaamheden zal er een oplevering plaats vinden.